Rezervă-ți vacanța în 2 pași simpli
Completeaza
Vei fi contactat
Unul dintre lucrurile pe care mulți și le-ar dori este să trăiască într-un oraș cu ieșire la mare. Imaginează-ți: ar fi ca și cum ai trăi într-o permanentă atmosferă de vacanță! Să te poți plimba în fiecare zi pe plajă sau pe faleză, să simți briza mării, să asculți cântecul valurilor și să admiri albastrul infinit al orizontului, ori de câte ori dorești, reprezintă un ideal. Este chiar și o posibilitate, dacă locuiești în orașele de pe coasta litoralului românesc: Constanța, Năvodari sau Mangalia.
În acest articol îți prezentăm câteva informații mai puțin cunoscute despre obiectivele turistice din Mangalia și despre această localitate istorică de la Marea Neagră:
Mangalia ”apăru la porunca dată de un oracol”
Fondată în secolul al patrulea î.Hr. de către de grecii din Heracleea, Mangalia a fost, la origini, o colonie ce purta numele ”Callatis”. Conform unor scrieri atribuite lui Pseudo-Scymnos, porunca unui oracol a dus la construirea cetății Callatis. Este cea mai veche aşezare atestată pe teritoriul ţării noastre și locul unde Sfântul Andrei a creat prima comunitate creștină.
Deși a prosperat timp de 1200 de ani sub stăpânirea perșilor, a macedonenilor, a dacilor și romanilor, cetatea Callatis a fost distrusă sub popoarele migratoare din secolele VIII și IX. În 1225, tătarii și-au stabilit aici tabăra.
Mangalia a devenit pașalâc în timpul stăpânirii otomane. Nu mulți știu că musulmanii veneau aici în pelerinaj, căci era considerat un oraș sfânt. În secolul al XVIII-lea, lipovenii au venit în zona Dobrogei, un astfel grup stabilindu-se și în Mangalia. Odată cu alipirea Dobrogei la România în 1878, Mangalia este recunoscută, oficial, teritoriu românesc.
În 1938, Mangalia a devenit un oraș-port modern, al doilea ca mărime din țara noastră. După renovările din perioada 2006-2008, portul se numără, din nou, printre cele mai vizitate atracții turistice de pe litoral.
Încă din 1962, Mangalia este un important centru turistic care administrează șase cunoscute stațiuni de pe litoralul românesc, precum și Pădurea Comorova. Stațiunile sunt balneoclimaterice, dar și de agrement: Jupiter, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Saturn și Venus.
Atracții în Mangalia
Oricine iubește litoralul românesc a trecut, cel puțin o dată, prin Mangalia. Dar oare câți i-au descoperit obiectivele turistice? Patrimoniul său istoric şi cultural este incontestabil și merită toată atenția turiștilor. Aici se află importante monumente istorice, precum Edificiul Bizantin (secolele V-VI d.Hr), Moscheea Esmahan Sultan(1573-1575), Mormântul cu papirus (în incinta Muzeului de Arheologie Callatis).
Printre alte atracții ale Mangaliei se numără și obiectivele turistice precum Herghelia Mangalia, Muzeul Marinei Mangalia, Farul din Mangalia (1952).
Pentru cei pasionați de speologie, pe malul lacului Mangalia din apropiere de Saturn, se află Peștera Limanu. Un labirint misterios, cu galerii care se întind până în fântâni bulgărești. Cu atâtea bogății naturale și istorice, Mangalia este, cu siguranță, o destinație ce nu trebuie ocolită dacă ajungeți în zona Dobrogei.
Cazare în Mangalia
Pe durata unui sejur în Mangalia, poți trăi și tu oricând bucuria de a te plimba pe plaja cu nisip fin și poți admira marea chiar de pe balcon! Rezervă cazare în Mangalia, la distanță de numai 50 de metri față de plajă și câteva minute distanță de restul atracțiilor menționate. Mera Brise este un cochet hotel din Mangalia, cu servicii și condiții de cazare de patru stele. Hotelul are și unul dintre cele mai bune restaurante din Mangalia, cu un meniu delicios ce poate fi savurat și pe terasă, învăluit în briza mării. De joi până duminică, programul artistic de calitate îți oferă o experiență încântătoare în fiecare seară, la cină.
Descoperă Mangalia într-un sejur de neuitat la Mera Brise!