Mera Hotels
0 Reacții

Herghelia Mangalia, un obiectiv turistic pentru vacanța ta

Publicat în 07 Octombrie 2020

Este toamnă, dar vremea de afară menține încă spiritul de vacanță. Pentru cei ce iubesc marea și preferă atmosfera relaxată în locul căldurilor toride din sezon, un weekend prelungit sau o minivacanță cu cazare în Mangalia reprezintă alegerea perfectă. 

Faleza pentru plimbări de seară, o cazare deosebită în Mangalia și, nu în ultimul rand, obiectivele turistice remarcabile sunt doar câteva dintre motivele ce te vor convinge să alegi o vacanță de toamnă în acest oraș. Despre unul dintre aceste obiective turistice vă vom povesti în continuare, pentru că reprezintă una dintre destinațiile preferate atât de adulți, cât și de cei mici.
 

Herghelia din Mangalia - cea mai mare pepinieră de cai pursânge arab din SE Europei

Herghelia din Mangalia are o istorie foarte interesantă, care începe în perioada interbelică, în timpul domniei Regelui Ferdinand. În 1928 au fost aduși aici primii cai pursânge arab, cu scopul de a se crea o pepinieră a acestei rase. Caii erau destinați, în primul rând, unităților de cavalerie ale armatei. În timp, herghelia a crescut, atât ca suprafață, cât și ca exemplare cabaline, ajungând să fie cea mai mare crescătorie de cai pursânge arab din Sud Estul Europei. Domeniul s-a extins la peste 600 de hectare, din care 400 sunt folosite pentru cultivarea plantelor de nutreț, cu care sunt hrăniți caii. 

Rasa Pur Sânge Arab este cea mai apreciată rasă cabalină și, totodată, cea mai veche. Foarte rezistentă la condiții neprietenoase și la schimbări climatice, a contribuit la formarea și îmbunătățirea majorității raselor de cai existente acum. Acești cai sunt deosebit de frumoși, energici, grațioși, foarte bine pregătiți pentru curse de galop sau de anduranță și pot alerga cu o viteză de 40 km/h. 
 

De ce să vizitezi Herghelia Mangalia? 

Herghelia este deschisă publicului și, pe lângă programul standard de vizitare, organizează periodic curse spectaculoase de galop, trap, atelaje și concursuri hipice de obstacole. Vara aceasta a fost gazda unor show-uri inspirate din basmele copilăriei, în care eroi mitologici duc lupte “pe viață și pe moarte” în arena special amenajată. Personajele sunt, evident, călare, iar spectacolele îi încântă atât pe cei mici, cât și pe cei mari. 

Herghelia Mangalia este o destinație obligatorie, dacă ești iubitor de cai. Peste 300 de exemplare - armăsari, iepe și mânji pursânge - pot fi admirate în cele opt grajduri sau pe hipodromul de 19 hectare, amenajat pentru curse de galop.

Fă un curs de echitație, dacă dorești să înveți acest sport nobil, sau o plimbare călare în baza hipică de antrenament! Vrei să vizitezi locul, ceva mai relaxat? Atunci încearcă o plimbare cu trăsura trasă de cai și vei descoperi întreaga proprietate, așezat confortabil pe pernele din spate. Distracție garantată, pentru întreaga familie. 
 

Cum ajungi la Herghelia Mangalia?

Situată în imediata vecinătate a fostei Cetăți Callatis, Herghelia se află la 3 km nord de Municipiul Mangalia şi la numai 500 m de malul vestic al Mării Negre. Este un excelent centru turistic și de agrement, la care ajungi cu ușurință, în special dacă ai cazare în Mangalia. 

Programul zilnic de vizitare este între orele 8:00 și 16.00. Biletul de intrare costă 12 lei, iar copiii până în șase ani au intrare gratuită. O plimbare călare începe de la 36 lei/30 minute, iar una cu trăsura, de la 24 lei/30 minute. Vrei sa vezi si alte obiective turistice in apropiere de tine? Descopera Muzeul de Arheologie Callatis sau Portul turistic Mangalia.
 

Unde te cazezi? 

Hotel Mera Brise 4* este situat la 10 minute de mers cu mașina de acest obiectiv turistic și reprezintă alegerea ideală pentru un sejur în Mangalia. Alege una dintre cele 45 de camere duble cu vedere la mare sau spre oraș sau, dacă îți dorești mai mult spațiu, un apartament Junior Suite. Bucură-te de confortul pe care îl oferă camerele dotate cu WI FI gratuit, telefon, seif, TV LCD și o multitudine de alte facilități, precum și de o experiență gastronomică deosebită în restaurantul à la carte situat pe faleză.

În această perioadă, la Mera Brise beneficiezi de cele mai bune tarife pentru aceasta locație: între 245 lei/noapte pentru o cameră dublă cu vedere la oraș și 408 lei/noapte pentru apartamentul Junior Suite. Camerele sunt confortabile, priveliștea spre mare este încântătoare, iar micul dejun delicios.

Rezervă direct pe site-ul hotelului, pentru un sejur de toamnă de neuitat!

 

Articole similare
r