Mera Hotels

Orașul Mangalia: prezentare, atracții și recomandări

arrowÎnapoi la Blog
0 Reacții
Rezervă
x
Informații personale
Acord de confidențialitate
Trimite
x
x

Rezervă-ți vacanța în 2 pași simpli

Pasul 1

Completeaza

formularul de mai sus.
Pasul 2

Vei fi contactat

de catre unul dintre reprezentanții nostri în cel mai scurt timp.

Amplasat pe ruinele vechii cetăți Callatis, la 45 de kilometri sud de Constanța, orașul Mangalia își păstrează frumusețea naturală de altădată și iese în evidență prin oportunitățile diverse de petrecere a timpului liber. Aflat într-o continuă dezvoltare, dar totodată curat și cochet, acest loc minunat de pe litoralul românesc și-a însușit cu succes atributul de stațiune balneoclimaterică. Pe lângă izvoarele mezotermale sulfuroase, Mangalia se laudă și cu faptul că este singura zonă din țară în care temperatura medie rămâne pozitivă, +1,1 grade Celsius, primăvara aici fiind mai timpurie, iar toamna mult mai prelungită. Orașul este unul deosebit, de aceea ne-am gândit să-ți prezentăm mai multe despre istoria locului și atracțiile turistice inedite.

Ce trebuie să știi despre orașul Mangalia

Oraș turistic și port la Marea Neagră, Mangalia este așezat pe o faleză marină înaltă de aproape 20 de metri. Istoria orașului Mangalia începe în secolul al VI-lea î.Hr, când coloniștii greci înființează aici o cetate pe locul unei așezări getice. Orașul Mangalia se numea în antichitate Callatis, dar mai târziu, în secolul al XI-lea, acesta capătă numele de Pangalia și se transformă într-unul dintre cele mai importante porturi dobrogene, alături de Constanța și Varna. Regiunea își pierde strălucirea odată cu intrarea Dobrogei sub dominație otomană, dar începe să se dezvolte din nou după anul 1878.

Mangalia cunoaște o perioadă foarte înfloritoare în anul 1938 și ajunge un port modern, dar și stațiune balneoclimaterică, având totodată o populație stabilă și destul de numeroasă. Orașul este ridicat la rang de municipiu și ajunge al doilea centru economic din zona de sud-est a țării, după Constanța. Pe lângă activitățile sale industriale și turistice, orașul Mangalia îndeplinește și funcții militare strategice prin dubla sa poziție frontalieră la Marea Neagră și granița terestră cu Bulgaria. De asemenea, zona este faimoasă și prin vestigiile arheologice unicate, precum și prezența unor importante arii naturale incluse pe lista celor protejate.

De ce să alegi un sejur în orașul Mangalia

Municipiul Mangalia este apropiat de extremitatea sudică a litoralului românesc. Cu siguranță, mulți știu că pot veni aici ca să viziteze locurile unde au fost filmate scene din pelicule celebre ca “Doi ani de vacanță” a lui Sergiu Nicolaescu sau “Toate pânzele sus” de Mircea Mureșan. Însă, orașul Mangalia oferă turiștilor și alte lucruri interesante. Iată de ce să alegi un sejur în acest centru urban important al județului Constanța:

Plaja din Mangalia

Acolo unde este orașul Mangalia, în sudul litoralului, întâlnim și o plajă de nisip unică. Aceasta se întinde între plaja Saturn și digul nordic al Portului Mangalia, lățimea cea mai mare, de aproximativ 120 de metri, fiind atinsă în centru. Plaja din Mangalia este mărginită de faleza folosită ca zonă de promenadă. Întinderea de nisip conține și particule de sapropel, un tip de nămol bogat în substanțe organice, care au un efect general de îmbunătățire a sănătății. La fel ca și alte zone de pe litoral, plaja din Mangalia dispune de serviciu de salvamar, mai multe terase, precum și zone amenajate cu șezlonguri și umbreluțe. Totodată, întinderea de nisip este caracterizată printr-o abordare ușoară a mării și o porțiune considerabilă cu apă de mică adâncime.

Cu toate că mulți turiști vin la plaja Mangalia să se bucure de nisip, soare și băi în Marea Neagră, aici pot fi încercate și alte activități precum schi nautic, tur cu barca sau iahtul ori plimbări cu scuterul pe apă.

Tratament balnear

În orașul Mangalia, factorii de cură naturală sunt apa Mării Negre, izvoarele sulfuroase mezotermale provenite din partea de nord a municipiului și din zona stațiunilor Venus și Saturn, dar și nămolul sulfuros de turbă, plin de minerale, extras din lacul Techirghiol. De asemenea, clima marină bogată în aerosoli salini și radiația solară au un efect deosebit asupra întăririi organismului uman. Stațiune balneoclimaterică permanentă, Mangalia este recunoscută pentru bazele de tratament cu rezultate în ameliorarea bolilor sistemului osos, afecțiunilor inflamatorii și reumatice, bolilor inflamatorii, dermatologice, respiratorii, cardiovasculare, ginecologice, endocrinologice ori ale sistemului nervos central și periferic. De altfel, la centrele de tratament din municipiul Mangalia pot ajunge și turiștii care au probleme din sfera ORL.

Tipurile de proceduri terapeutice renumite pentru efectul lor spectaculos sunt kinetoterapia, hidroterapia, cura geriatrică sau termoterapia, respectiv băile sulfuroase, de plante, de nămol, galvanice, dușul subacval etc.

Activități pentru copii

Spre deosebire de alte stațiuni turistice de la malul mării, orașul Mangalia este mai puțin aglomerat și perfect pentru vacanțele relaxante în familie. De altfel, persoanele care aleg să călătorească alături de cei mici au posibilitatea de a beneficia și de cazare cu tichete de vacanță în Mangalia. Plaja de aici este curată, apa are o adâncime mică aproape de țărm, permițând copiilor să se distreze în voie alături de adulți.

Cum ajungi în orașul Mangalia

Primăria Mangalia are în administrare șapte stațiuni de pe litoralul românesc – Mangalia, Saturn, Venus, Jupiter, Cap Aurora, Neptun și Olimp. Acestea nu sunt situate la o distanță foarte mare de Constanța, iar ca să ajungi în partea sudică a țărmului Mării Negre ai la dispoziție două variante:

Cu mașina

De la Constanța, accesul către toate stațiunile de pe litoral se face pe șoseaua E87 (DN39). Dacă vrei să ajungi cu mașina în orașul Mangalia, tot ce trebuie să faci este să urmezi drumul național 39 până ajungi la destinație. De altfel, pe E87 se găsesc la rând stațiunile Eforie Nord, Techirghiol, Eforie Sud, Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche.

Cu trenul

În municipiul Mangalia există gară, astfel că accesul se poate face și cu trenul. Garniturile pleacă din București sau Sibiu ori alte zone, iar unele dintre ele au în componența lor chiar și vagoane de dormit pentru distanțele mai lungi.

Obiective turistice în orașul Mangalia

În orașul Mangalia, putem vorbi despre trei tipuri de turism, respectiv: balnear, istoric și de afaceri. Mulți dintre cei care vin aici în vacanță își doresc să se bucure și de frumusețile zone sau vestigiile istorice și arheologice inedite. Vezi mai departe care sunt principalele obiective turistice din Mangalia:

Geamia Esmahan Sultan

În orașul Mangalia se află una dintre cele mai și importante comunități musulmane de la noi din țară. Aici se află și cel mai vechi locaș de cult musulman, ridicat în anul 1575. Moscheea Esmahan Sultan, monument de arhitectură în stil maur, este înconjurată de un cimitir mahomedan, iar în curtea geamiei se găsește și fântâna rituală, construită cu piatră provenită de la un vechi mormânt roman.

Portul turistic

Pe harta orașului Mangalia identificăm cu ușurință și portul turistic. Acesta este destinat doar navelor turistice de mici dimensiuni, însă e cel mai modern din România. Portul Mangalia are o capacitate totală de 146 de locuri de acostare pentru ambarcațiuni și cheiuri în lungime de 155 de metri. De aici, pot fi efectuate călătorii către stațiunile aflate în imediata vecinătate, dar și trasee de navigație costieră mai lungi în perimetrul Istanbul, Varna, Odessa ori Yalta.

Muzeul de Arheologie

Turiștii care ajung în orașul Mangalia pot descoperi și Muzeul de Arheologie Callatis, care dispune de o colecție impresionantă de piese de mare valoare, ca de exemplu coloane antice, sculpturi, podoabe, sarcofage, inscripții, statuete, fragmente arhitectonice, ceramică, unelte casnice și agricole sau multe altele.

Monumentul Eroilor

Este un simbol al orașului Mangalia datorită istoriei sale milenare și rolului pe care l-a avut în Antichitate. Monumentul Eroilor se află în centrul orașului și poate fi admirat de toți turiștii care ajung în zonă.

Muzeul Marinei

Înființat în anul 2004, acest muzeu scoate în evidență tradițiile bazei navale, ale portului și șantierelor navale din zonă. Muzeul Marinei cuprinde o expoziție de armament și tehnică navală, organizată pe servicii de luptă.

Rezervația Hagieni

Considerată una dintre cele mai valoroase piese ale patrimoniului natural dobrogean, Rezervația Hagieni uimește prin diversitatea peisajului și raritățile faunistice din zonă. Pot fi admirate aici stepe pietroase, pâlcuri de arbuști spinoși, vegetație acvatică și palustră, păduri umbroase, coaste și râpe de calcar.

Herghelia Mangalia

La doar 3 kilometri nord de orașul Mangalia și la 500 de metri de malul vestic al Mării Negre se află Herghelia Mangalia, cea mai mare din sud-estul Europei. Caii pursânge sunt antrenați zilnic, însă locul poate fi considerat și un excelent centru de agrement și atracție turistică.

Unde să te cazezi în orașul Mangalia

Există diferite tipuri de hoteluri în orașul Mangalia ce oferă un grad de confort sporit și care acoperă nevoia de cazare a turiștilor care aleg partea sudică a litoralului. De altfel, mulți dintre cei care vin în vacanță la țărmul Mării Negre, într-o altă stațiune din imediata vecinătate, cum ar fi Vama Veche, aleg să se cazeze în Mangalia fie pentru condițiile mult mai bune, fie pentru că sunt atrași de prețurile mai avantajoase.

Hoteluri de 3 stele

Unele dintre hotelurile de 3 stele din municipiul Mangalia au fost renovate în ultimii ani, așa că sunt des frecventate de către turiști. Unitățile de cazare vin în întâmpinarea acestora cu camere destul de bune și un nivel de întreținere acceptabil, precum și toate dotările necesare confortului unei vacanțe pe litoral.

Hoteluri de 4 stele

Spre deosebire de alte tipuri de cazare din Mangalia, hotelurile de 4 stele oferă cel mai bun raport calitate-preț. Dacă ești în căutarea unui hotel deosebit, fie pentru agrement, fie pentru business, îndreaptă-ți atenția către Mera Brise, un loc unde poți să simți adierea vacanței și briza mării. Facilitățile de cazare sunt diverse, astfel că poți alege de la apartament Junior Suite cu vedere la mare până la camere Double King, cu vedere la mare sau la oraș, confortabile și cu design modern.

Hoteluri de 5 stele

În cazul în care preferi o proprietate de 5 stele, trebuie să știi că în orașul Mangalia există un singur hotel de acest gen. Vorbim de un rang de lux, dar mai puțin frecventat de către turiștii dornici de o vacanță la mare.

Avantajele unui sejur în hotelul Mera Brise

Mera Brise le oferă turiștilor servicii și facilități extraordinare. Hotelul reprezintă cea mai bună opțiune pentru toți cei care ajung în orașul Mangalia sau chiar și pentru cei care vor să meargă în Saturn, pentru că se află la o distanță de doar 3 kilometri. Iată care sunt principalele avantaje de care te poți bucura dacă alegi să-ți petreci sejurul la Mera Brise:

Restaurant à la carte

Mera Brise își așteaptă clienții cu un meniu bogat à la carte ce satisface chiar și cele mai pretențioase așteptări. Mâncarea bună este acompaniată de muzică live pe terasă, micul dejun îți oferă șansa să admiri priveliștea impresionantă a naturii, iar prânzul poate fi servit în briza mării. Preparatele culinare includ ingrediente naturale, organice, toate fiind prezentate cu un plating deosebit.

Oferte speciale pentru familiile cu copii

Cu siguranță, unul dintre marile avantaje ale hotelului Mera Brise este faptul că micii oaspeți sunt tratați cu absolut tot ceea ce este necesar pentru a se bucura și ei de o vacanță minunată. Părinții cu copii găsesc aici o cazare adecvată pentru familia lor, aproape de plajă, precum și un meniu bogat în preparate potrivite și pentru copii.

Sală fitness

Dacă intenționezi să-ți păstrezi un tonus optim, chiar și pe durata sejurului tău la mare, Mera Brise îți pune la dispoziție o sală de fitness dotată cu biciclete și stepper. Astfel, poți să-ți satisfaci oricând pofta de mișcare la aceste aparate de gimnastică atât de populare și apreciate.

Sală de conferințe

La înălțimea așteptărilor celor care ajung la Mera Brise se află și sala de conferințe. Cu o capacitate de 80 de locuri, aceasta e ideală pentru întâlniri de afaceri, training-uri, team building-uri sau alte evenimente de business. Sala beneficiază de aparatură modernă, dar și o priveliște superbă asupra plajei și mării. Ce îți oferă orașul Mangalia? Liniște, relaxare, condiții de cazare excelente, obiective turistice interesante, plajă cu nisip fin și locuri de o frumusețe naturală aparte. Pe scurt, poți avea parte aici de un sejur pe cinste, indiferent dacă ajungi în sudul litoralului în vacanță, pentru tratament sau afaceri.

Articole similare
r