Mera Hotels

Rezervarea direct la hotel sau prin agenție? Ce să alegi

arrowÎnapoi la Blog
0 Reacții
Rezervă
x
Informații personale
Acord de confidențialitate
Trimite
x
x

Rezervă-ți vacanța în 2 pași simpli

Pasul 1

Completeaza

formularul de mai sus.
Pasul 2

Vei fi contactat

de catre unul dintre reprezentanții nostri în cel mai scurt timp.

Tocmai ce te-ai întors din concediul mult așteptat și deja plănuiești o viitoare excursie alături de persoanele dragi, însă vrei să găsești și cele mai bune oferte de cazare pentru tine. Deschizi mai multe platforme, fie ele ale agențiilor de turism, fie direct pe site-urile unităților hoteliere. Cum iei decizia potrivită: booking direct sau prin travel agency?

Vrei să găsești cele mai bune oferte de vacanță la unitățile de cazare din destinația dorită? Află în continuare ce alegi dintre rezervarea directă la hotel sau cea prin agenție și care sunt avantajele și diferențele dintre acestea!

Rezervare directă sau prin agenție: beneficii și diferențe

Booking direct: Prețuri mai mici

Rezervarea directă la hotel ar trebui să ofere cel mai bun tarif pentru sejurul tău, fiindcă unitatea de cazare nu este nevoită să plătească un anumit comision, aşa cum se întâmplă cu rezervările făcute pe platformele agențiilor de turism. De pildă, dacă ți-ai propus un sejur de vis pe litoralul românesc, vei găsi la MeraHotels servicii de lux și prețuri foarte bune chiar pe site!

Mai mult, dacă ai găsit pe site-ul unei agenții un preț mai mic sau egal cu prețul afișat pe site-ul unității de cazare, indiferent de natura acesteia: resort, hotel, motel, pensiune, vilă etc., îi poți cere celei din urmă o ofertă de preț. Există o șansă destul de mare să te bucuri de un cost mai mic decât cel găsit anterior, întrucât sunt hoteluri care oferă reduceri de fidelitate la rezervările directe.

Booking agency: Plată securizată

Foarte mulți turiști se feresc să plătească online; cu atât mai mult pe platformele care nu inspiră încredere. Majoritatea agențiilor pun la dispoziție mai multe modalități de plată online: prin carduri de credit sau debit, transferuri bancare, PayPal și, recent, prin bitcoins. 

Cu toate acestea, există numeroase unități de cazare care pun la dispoziția turiștilor modalități sigure de plată, însă de multe ori aceștia preferă o agenție cu renume, în defavoarea platformei respective, mai ales dacă vizitează locația pentru prima oară. Indiferent de site-ul de pe care urmează să achiți rezervarea, este important de reținut că, pentru a plăti, vei fi trimis pe o pagină securizată care aparține procesatorului de plăți (Global Payments, Netopia, Link2Pay, EuPlatesc etc.). Aici, vei introduce datele cardului și vei putea finaliza tranzacția.

Booking direct: Servicii suplimentare

Atunci când rezervi o cameră direct de la unitatea de cazare, aceasta s-ar putea să îți ofere servicii suplimentare, care nu sunt incluse în prețurile regăsite pe platformele agențiilor. Totodată, te poți bucura fie de early check-in sau late check-out. Cu atât mai mult, vei putea rezerva întocmai camera pe care ți-o dorești (în cazul în care aceasta este disponibilă). 

De exemplu, pe platformele agențiilor, vei găsi o informație precum „X camere matrimoniale disponibile” dintre care tu vei opta pentru una singură pe care ulterior aplicația ți-o va alege în mod aleatoriu. Pe de altă parte, dacă vei discuta cu personalul unității de cazare, s-ar putea să primești întocmai camera favorită, indiferent de motivul alegerii: priveliște către stațiune sau litoral, etaj inferior sau superior, orientată către sud sau nord etc. Astfel, poți comunica cu ușurință preferințele tale direct unității de cazare.

Booking agency: Unități de cazare numeroase

Platformele online ale agențiilor de turism sunt întocmai locurile potrivite pentru a găsi cazarea de vis a sejurului tău! Dacă pe site-ul unei unități de cazare găsești doar camerele și facilitățile oferite de locația respectivă, pe pagina unei agenții vei găsi majoritatea hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, vilelor etc., din stațiunea respectivă. 

Așadar, dacă vrei să descoperi serviciile puse la dispoziția ta de către mai multe unități de cazare, atunci apelează la o travel agency! De cele mai multe ori, hotelul/resortul/pensiunea la care dorești să-ţi petreci sejurul nu are site propriu, așa că următoarea opțiune este agenția.

rezervare vacanta de pe tableta

Booking direct: Mai multe informații

Dacă o unitate de cazare are site propriu, însă este listată și pe site-ul uneia dintre agențiile de turism, atunci poți compara informațiile oferite pe platforma locației cu cele menționate pe cea a agenției. Vei descoperi numaidecât că în descrierea celei din urmă sunt doar detalii generale, succinte. 

De exemplu, dacă vrei să te cazezi la Mera Resort - Venus, vei afla de la agenție că oferă: facilități pentru copii, centru SPA și piscină, însă pentru mai multe informații trebuie să accesezi întocmai platforma resortului:

 • Centru SPA & Wellness: cu masaje - de relaxare, candle massage, tibetan, fusion etc., terapii corporale, terapii faciale și ritualuri SPA;
 • Piscină și plajă: piscină cu bar all inclusive și bar a la carte, piscină cu mini cascadă și aqua masaj, piscine pentru copii, piscină cu tobogane acvatice, plajă privată cu beach bar all inclusive.
 • Kids Club: Kids Park, jocuri, concursuri, lecții de pictură, ateliere de creație, teatru de păpuși, seri tematice și alte facilități pentru cei mici.

Booking agency: Plănuiești întreaga vacanță

Cu o agenție de turism poți rezerva mai mult decât la unitatea de cazare! Pentru a te bucura în întregime de vacanță, aceasta poate pune la dispoziție și transportul, dar și accesul la diferite obiective turistice, creându-ți din timp itinerarul perfect fără costuri suplimentare sau neprevăzute.

Booking direct: Recenzii oneste

Dacă la agenții găsești adesea comentarii oferite de clienți, dar și de către persoanele care nu au vizitat locația sau comentarii care se adresează agenției și nu cazării în sine, pe platformele directe ale unităților vei găsi întocmai opiniile exacte și oneste, oferite de oaspeții care au petrecut deja un sejur într-una dintre camerele hotelului, pensiunii, vilei. 

De exemplu, la Mera Brise - Mangalia, poți afla întocmai din pagina de start recenziile clienților, oferindu-ți o altă perspectivă asupra unității de cazare pentru care rezervi direct online: „Atmosferă relaxantă! Priveliștea este superbă, terasa oferind vedere directă spre mare! Preparatele au fost delicioase! Raport calitate-preț bun. Vom reveni cu siguranță! - Irina C, martie 2021”.

Booking agency: Ai încredere în unitatea de cazare

Orice unitate de cazare poate fi găsită pe site-urile mai multor agenții dar are, totodată, și un site propriu, care oferă mai multe informații turiștilor. De exemplu, Mera Onix - Cap Aurora are platformă specială de rezervări, însă informațiile cu privire la prețuri, serviciile oferite, camerele disponibile, adresa pe hartă etc. pot fi aflate și din numeroase alte surse online, precum booking.com, litoralulromanesc.ro, directbooking.ro, plaja.ro etc.

femeie sta in pat langa aparat foto si ghiozdan

Asemănări între rezervarea directă și cea prin agenție

 • Poți rezerva rapid și ușor spațiul de cazare prin intermediul modalităților online de plată;
 • Te bucuri de camera pe care ai achitat-o, în cazul în care nu apar probleme personale sau de forță majoră;
 • Alături de beneficiile oferite, platformele de rezervări pun la dispoziția turiștilor și anumite obligativități;
 • Agenția de turism și unitatea de primire își asumă, la rândul lor, anumite obligații în cazul în care beneficiarul (turistul) sesizează probleme pe parcursul rezervării sau șederii;
 • Turistului îi poate fi restituită suma parțial sau integral, însă acest lucru depinde de anumiți factori care privesc fie oaspetele, fie unitatea de cazare, fie agenția, conform termenilor și condițiilor acceptate la efectuarea rezervării.
 • Pun la dispoziția clientului diferite pachete promoționale.

Sfaturi pentru cele mai bune oferte de preț: rezervare directă sau prin agenție

 • Abonează-te la newsletterele hotelurilor favorite pentru a primi întotdeauna cele mai bune oferte, reduceri și prețuri promoționale;
 • Creează-ți cont la agențiile de vacanță pentru a primi reduceri în funcție de acțiunile pe care le faci: rezervi o cazare pentru concediul următor și beneficiezi de X% reducere la a 2-a unitate rezervată, de exemplu;
 • Fii cu ochii pe ofertele early booking și last minute;
 • Abonează-te pe canalele social media ale hotelului și agențiilor de turism: Facebook, Instagram, Youtube, TikTok, Twitter etc.;
 • Caută cele mai bune oferte online utilizând fereastra incognito a browserului sau VPN pentru ca agențiile sau site-urile hotelurilor să nu îți colecteze datele, ci să îți ofere întotdeauna cele mai bune oferte;
 • Atunci când ai ales o unitate de cazare pentru vacanța ta, încearcă să o cauți pe site-urile mai multor multe agenții, dar și pe adresa sa web;
 • Evită cele mai aglomerate perioade din sezon;
 • Inspiră-te din blogurile de călătorii;
 • Folosește filtrele puse la dispoziție pe platformele online;
 • Negociază prețul - pentru rezervările directe;
 • Există posibilitatea ca prețurile să fie mai mari la toate unitățile de cazare regăsite într-o anumită zonă din stațiune, așa că încearcă să te orientezi către hotelurile din cartierele vecine;
 • Folosește vouchere și alte tipuri de reduceri: tichet de vacanță, dacă ești student, militar, senior, deoarece s-ar putea să te bucuri de reduceri considerabile de preț! În același chip, există cazări care oferă pachete promoționale vacanţelor mai lungi de 3-5 nopți sau dacă rezervi mai multe camere.

Unitatea de cazare joacă, în mod cert, un rol important atunci când planifici viitoarea vacanță. Aceasta trebuie aleasă în funcție de serviciile oferite, de disponibilitate, de amplasare și, bineînțeles, de preț, pentru ca tu să găsești cele mai bune costuri și facilități pentru tine. Vei contacta o agenție de turism sau direct unitatea de cazare aleasă? Având în vedere beneficiile și diferențele prezentate, poţi alege acum cea mai bună opțiune pentru tine.

Articole similare
r