Mera Hotels

Vacanța de vară: Interviu cu trupa Proconsul

arrowÎnapoi la Blog
0 Reacții
Rezervă
x
Informații personale
Acord de confidențialitate
Trimite
x
x

Rezervă-ți vacanța în 2 pași simpli

Pasul 1

Completeaza

formularul de mai sus.
Pasul 2

Vei fi contactat

de catre unul dintre reprezentanții nostri în cel mai scurt timp.

Vacanța de vară se apropie iar noi, la Mera Hotels, am început să facem pregătirile pentru un sejur la mare perfect în 2021.

Hotelurile Mera de 4 stele din Venus și Jupiter - Cap Aurora și vilele din Venus vă așteaptă cu cele mai bune oferte de cazare all inclusive. Echipele de servicii care vă vor sta la dispoziție în vacanța de vară se formează și se instruiesc, iar spațiile verzi, plajele și piscinele sunt curățate și recondiționate. Și, nu în ultimul rând, pregătim programul artistic al serilor Mera, punctul de atracție și de divertisment al vacanței de vară. Ca un preview al sezonului, vă oferim un interviu cu prima trupă din România care a câștigat „Cerbul de Aur” și unul dintre cei mai apreciați entertaineri invitați la Mera Hotels, Proconsul!

Multe premii și distincții de genul „Cel mai bun grup al anului”, „Cea mai bună piesă a anului”, „Cea mai bună voce masculină a anului”, completează palmaresul trupei Proconsul, dar cel mai prețios trofeu dintre toate este dragostea arătată de fanii lor în ultimii 22 de ani, fani al căror număr este în continuă creștere și a căror vârstă se situează între 17 și 60 de ani.

Suntem foarte bucuroși să îi avem alături la Mera Hotels, și în această vacanță de vară, pe cei 5 membri ai trupei Proconsul. Întrucat oaspeții Mera Resort din Venus și Mera Onix din Jupiter - Cap Aurora au apreciat foarte mult concertele oferite în 2019 și 2020, le-am reînnoit invitația pentru vacanța de vară 2021 și, totodată, i-am provocat să ne răspundă la câteva întrebări. Am pătruns, astfel, în casele lor și am stat de vorbă cu fiecare membru al trupei pentru a vă dezvălui lucruri mai puțin știute despre această formație care are, de mulți ani, locul ei pe piața muzicală din România. 

 

Cu toții visăm să schimbăm lumea când suntem copii. Voi ce vă doreați să deveniți când erați copii?

Bodo: Încă de mic mi-am dorit din toată inima să cânt. Mama mi-a insuflat dorința și plăcerea de a cânta. Primele note muzicale le-am învățat împreună cu mama mea.

Dragoș Dincă: Când eram mic, foarte mic, îmi doream să fiu mecanic de locomotivă. Puțin mai târziu, când am crescut, am vrut să „mă fac” președintele României.

Părintele (Robert Ursache): Programator, muzician…

Răzvan Gorcinski: Scafandru.

Robert Anghelescu: Tradus în limbajul vremurilor noastre: influenceri de suflete prin muzică.

 

De ce ați ales să urmați această cale a muzicii?

Bodo: Am ales această cale a muzicii, întrucât încă de la început am fost îndrăgostit de muzică. Mi-a plăcut teribil să cânt de când eram copil.

Dragoș Dincă: Pentru că de la 4 ani dirijam muzica pe care o auzeam, cântam, îmi plăcea maxim. În clasa a șaptea am avut prima formație și apoi, din clasa a zecea până în prezent, am tot cântat.

Părintele (Robert Ursache): Dumnezeu a investit în mine, mi-a dat un talent, îmi place muzica foarte mult. E foarte tare să îți placă meseria pe care o practici.

Răzvan Gorcinski: După ce am ieșit din costumul de scafandru, am dat de bețele de tobe primite cadou de la Nelu Dumitrescu, toboșarul de la Iris. Astfel, pasiunea pentru muzică a devenit un stil de viață și, ulterior, un job.

Robert Anghelescu: Este greu de răspuns, dar putem spune că așa ne-a fost hărăzit.

 

Vă mai amintiți cui ați acordat primul autograf și ce sentiment ați trăit atunci?

Bodo: Când eram adolescent, cea mai arzătoare dorință era să las ceva în urma mea. Să rămână menționat pe un CD sau pe o casetă numele meu: Bogdan Marin (voce). Atunci când am acordat primul autograf am trăit o bucurie imensă, pentru că am considerat că pot întoarce fanului o mică parte din dragostea sa pentru noi, pentru melodiile noastre. Și de atunci sunt fericit că pot face o bucurie oamenilor care vin să ne ceară autografe.

Dragoș Dincă: Da, la un concert la Buzău. În Crâng. De fapt, a fost primul concert al formației Proconsul și, după ce am cântat, a venit la noi o fetiță în vârstă de 8 ani însoțită de mama ei și ne-a spus că ea, fetița, este cel mai vechi fan al nostru. Genial!

Părintele (Robert Ursache): Sincer nu îmi aduc aminte, dar am trăit o fază foarte tare: cineva m-a recunoscut într-o stație de autobuz și m-a întrebat dacă sunt de la formația Proconsul. Apoi mi-a zis ca apreciază trupa, că a fost la concert și a luat autografe.

Răzvan Gorcinski: Nu...Dar l-am așteptat. Ulterior a venit momentul.

Robert Anghelescu: Primele autografe le-am acordat la lansarea discului „Mi-ai luat inima”, în 2000, care poate fi considerat un an de grație pentru trupa Proconsul.

 

Cum ați defini muzica fără public?

Bodo: Nu pot defini muzica fără public, pentru că nu există. Muzica noastră este făcută pentru public. Atunci când stai în fața unui calculator să faci muzică și să o cânți doar acolo, nu te poți încărca de energia publicului.

Dragoș Dincă: Un nonsens.

Părintele (Robert Ursache): Nu are niciun sens, este absolut degeaba să cânți, să încerci să transmiți emoții prin arta muzicală și să nu poți observa reacțiile publicului. Nu se poate imagina așa ceva, nu are rost.

Răzvan Gorcinski: Pustiu.

Robert Anghelescu: Muzica este de la Dumnezeu, pentru Dumnezeu, cu participarea artistului și a publicului. Fără public, muzica este un nonsens.

 

Vă plac copiii? Vă place marea?

Bodo: Îmi plac enorm copiii, începând cu ai mei și ai prietenilor mei, iar marea este printre primele mele iubiri.

Dragoș Dincă: Până să îi am pe ai mei nu îmi prea plăceau copiii. Acum îmi plac, însa doar cei cuminți, dacă există așa ceva…

Părintele (Robert Ursache): Bineînțeles, am și eu doi băieți minunați care mă întreabă în fiecare an dacă și când mergem la Mera în vacanța de vară :)

Răzvan Gorcinski: Da. Da.

Robert Anghelescu: Ne plac marea și copiii, alături de un vin bun și o masă cu pește. Le consider adevărate desfătări și binecuvântări, fără de care, personal, nu aș putea trăi.

 

Pentru că ați amintit de pește, vă place să gătiți? Care este meniul vostru preferat?

Bodo: Îmi place enorm să gătesc. Acasă la noi eu gătesc cel mai mult și meniul nostru preferat diferă pentru că este foarte variat: tradițional românesc, mediteraneean, fructe de mare și mult pește. Ne plac în special mâncărurile gătite în casă.

Dragoș Dincă: Am descoperit în anul care a trecut că îmi place să gătesc. Am început cu clătitele, apoi ochiuri și omlete cu cartofi prăjiți si am ajuns la ciorbe, supe, paste (doar spaghete), grătare, pește…

Părintele (Robert Ursache): Da, chiar îmi place. Fac cele mai bune aripioare de pui și banana bread. La Mera mâncarea este extraordinară. Atât eu, cât și familia mea apreciem mâncarea de acolo, mai ales scoicile, le iubesc :)

Răzvan Gorcinski: Nu mă pricep la gătit. Îmi place să mănânc în special carne…

Robert Anghelescu: Îmi place să gătesc, deși mă consider cam stângaci. Sunt adeptul salatelor mixte (carne, legume) și al mâncării de tip oriental.

 

Care a fost cel mai mare dor al vostru din timpul pandemiei? Cum v-a schimbat această perioadă dominată de restricții și incertitudine?

Bodo: Cel mai mare dor al meu a fost dorul de public, dorul de scenă și dorul de prieteni mulți adunați în fața scenei. Cred că m-a schimbat în bine perioada pandemiei pentru că am petrecut mai mult timp cu familia și am schimbat un pic stilul de viață. Am părăsit Bucureștiul și m-am stabilit undeva la țară, între Topoloveni și Câmpulung Muscel. Mă simt bine aici și abia aștept să mă întâlnesc cu publicul. Este o oportunitate extraordinară pentru noi să ne revedem în vacanța de vară cu prietenii noștri la Mera Resort în Venus și Mera Onix în Jupiter - Cap Aurora pentru a ne bucura împreună de seri de vară absolut senzaționale la malul mării.

Dragoș Dincă: Cel mai mult ne-a fost dor de public. De concerte. Și de noi. Să ne întâlnim și să cântăm, să stăm la o bere, să facem glume…

Părintele (Robert Ursache): Bineînțeles dorul de scenă, concertele. Sincer, această perioadă m-a apropiat mai mult de Dumnezeu și am început sa investesc în oamenii care vor sa învețe muzică.

Răzvan Gorcinski: Mi-a lipsit așa-zisa normalitate. Iar asta m-a întristat.

Robert Anghelescu: Cel mai mare dor, evident, a fost de Măria Sa, Publicul. Sincer, această perioadă nu m-a schimbat în bine, deoarece am fost obligat să pierd o mare parte din disciplina mea fizică și artistică…

 

După 22 de ani de balade, care piesă vă este cea mai dragă?

Bodo: Avem multe cântece iubite și balade frumoase. Dintre ele probabil cea mai dragă inimii noastre, ca și vouă, este piesa „Cerul”.

Dragoș Dincă: E dificil. Nu ai cum să alegi. E ca și cum ai alege copilul preferat atunci când ai mai mulți.

Părintele (Robert Ursache): „De la Ruși…”

Răzvan Gorcinski: „Ce dacă mă doare”

Robert Anghelescu: Mie îmi place cel mai mult piesa „Fără prieteni”, deoarece reînvie iar și iar, în omul lăuntric, sentimentul de luptător.

 

După succesul piesei „Cerul”, vă gândiți să lansați și o piesă/baladă dedicată mării?

Bodo: Avem lansată o baladă dedicată mării. Ea se numește „Povestea noastră” și în  această vacanță de vară o vom cânta cu siguranță, mult mai des, la Mera Resort și Mera Onix.

Dragoș Dincă: Nu știu. Mai degrabă o baladă în care să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru ce ne-a dăruit până acum.

Părintele (Robert Ursache): Rămâne de văzut.

Răzvan Gorcinski: Orice este posibil.

Robert Anghelescu: Sigur, oferta este deschisă. Nu excludem niciun subiect.

 

Când va apărea un nou album Proconsul și ce planuri de viitor aveți?

Bodo: Nu știu cu siguranță când va apărea un nou album Proconsul, dar planurile noastre de viitor într-un orizont de timp apropiat sunt legate de revederea cu publicul în vacanța de vară la Mera Hotels, în Venus și în Jupiter-Cap Aurora.

Dragoș Dincă: Nu cred că prea curând. Dar nu se știe. Lucrăm la un proiect unplugged cu piesele noastre cele mai cunoscute.

Părintele (Robert Ursache): Un nou album nu știu cand va apărea, dar piese noi tot scoatem și sper să facem curand încă un Best of Proconsul. Trupa merge înainte cu ajutorul bunului Dumnezeu în Care ne încredem. Vom continua să producem muzică bună și să încântăm și sensibilizăm publicul de calitate Proconsul.

Răzvan Gorcinski: Probabil că anul viitor.

Robert Anghelescu: În situația actuală, planuri prea mari de viitor nu avem, mai mult decât a ne reconfirma, de la an la an, statutul de „Trupă care contează”.

 

Vă rugăm să le transmiteți un scurt mesaj oaspeților Mera Hotels care vor veni în această vacanță de vară la mare, în Venus și Jupiter-Cap aurora, pentru a vă asculta live! 

Bodo: Dragii noștri prieteni, pentru o vacanță de vară de vis, dar când spun de vis spun, credeți-mă pe cuvânt, absolut perfectă pe litoralul Mării Negre, puteți veni cu încredere la Mera Hotels. Aici veți petrece zile pline de soare și de bună dispoziție, vă veți delecta cu preparate culinare absolut senzaționale, în fiecare zi, de dimineață până seara. Și dacă de dimineață vă veți întâlni cu noi, ocazional, la piscină sau pe plajă, în Venus sau în Jupiter - Cap Aurora, cu siguranță că seara ne veți vedea pe scenă, cântându-vă din toată inima toate cântecele noastre frumoase care v-au încântat de-a lungul anilor.

Dragoș Dincă: Haideți la Mera Hotels, în Venus sau în Cap Aurora, pentru ca nu că nu știți ce pierdeți!!! 

Părintele (Robert Ursache): Vreți să aveți parte de cel mai bun sejur în vacanța de vară? Mera Hotels vă așteaptă cu cele mai bune condiții, cea mai bună și variată mâncare și băuturi, divertisment de calitate în fiecare zi, muzică la cele mai înalte standarde! Nu veți regreta!

Răzvan Gorcinski: Vacanță de vară liberă!

Robert Anghelescu: Acum că ne-am cunoscut, în mare parte, cu publicul de la Mera, le transmitem toate urările de bine și de sănătate, cu speranța că vom reitera momente și instantanee de mesaje, sunete și vibrații frumoase, memorabile. O prietenie cât mai lungă cu trupa noastră. Vă iubim!

 

Articole similare
r