Mera Hotels

Topul celor mai frumoase plaje de pe litoralul românesc

arrowÎnapoi la Blog
1 Reacții
Rezervă
x
Informații personale
Acord de confidențialitate
Trimite
x
x

Rezervă-ți vacanța în 2 pași simpli

Pasul 1

Completeaza

formularul de mai sus.
Pasul 2

Vei fi contactat

de catre unul dintre reprezentanții nostri în cel mai scurt timp.

Litoralul românesc găzduiește plaje cu nisipuri fine și ape cristaline, alături de numeroase facilități pentru copii și adulții de toate vârstele, pentru familii, pentru grupurile de prieteni, pentru îndrăgostiți. Fie că preferi o plajă populară, plină de turiști sau una sălbatică, vei găsi întotdeauna locul perfect pentru tine!

Descoperă toate avantajele pe care le oferă litoralul românesc și alege dintre cele 20 plaje pe cea ideală nevoilor și dorințelor tale, pentru a te bucura de un sejur cum n-ai mai întâlnit!

Avantajele pe care ți le oferă litoralul românesc


Clima


Clima României este temperat-continentală, ceea ce înseamnă că anotimpurile iernii și ale toamnei sunt mai friguroase, temperatura putând ajunge chiar și la - 15 grade, însă verile sunt ideale pentru excursiile pe litoral. 

Sezonul estival începe în mai și se încheie la finalul lunii septembrie. Temperatura aerului este relativ uniformă în toată această perioadă. Cotele pot varia între 18-22 de grade la începutul lui mai, crescând până la 30-34 de grade în august. Precipitațiile apar de abia în a doua jumătate a lunii septembrie, și rareori în perioada de vară. Temperatura apei mării este influențată de temperatura de pe litoral, dar și de curenții maritimi.

Transportul către litoral


Fie că pornești din București sau din alt oraș al României, vei putea ajunge pe litoralul românesc cu trenul, cu mașina personală, cu autocarul sau chiar cu avionul. Există curse către aeroportul Kogălniceanu din Constanța, pentru cei dornici să ajungă repede și în siguranță la mare.

Prețurile pentru avion, tren sau autocar sunt influențate de momentul de achiziție al biletelor, dar și perioada sejurului tău. Rezervă-ți din timp un loc pentru a prinde cele mai bune oferte, mai ales dacă pregătești vacanța în luna august.

Se vorbește limba maternă


Un alt avantaj de care te poți bucura atunci când alegi să petreci vacanța pe litoralul românesc este comunicarea ușoară cu ceilalți. Deoarece toată lumea vorbește limba maternă: limba română, nu vor exista bariere în comunicare. 

Cei mici își vor face prieteni ușor pe plajă sau chiar la cazare, iar tu vei putea discuta numeroase subiecte interesante cu cei din jurul tău. Cu atât mai mult, în cazul în care vrei să participi la activități organizate pe plajă sau în oraș, nu vei avea probleme în înțelegerea regulamentului. 

Cazare indiferent de buget


Pe litoralul românesc vei găsi numeroase spații de cazare, de la vile și case private, la pensiuni, case de vacanță, bungalouri, locuri amenajate pentru cort și rulote, moteluri, hoteluri și complexuri de cazare all-inclusive. În funcție de bugetul pe care-l ai, de facilitățile de care vrei să te bucuri: piscină, jacuzzi, centru SPA, bonă etc., vei găsi cu siguranță cazarea ideală!

Evenimente și obiective turistice


Litoralul românesc găzduiește în fiecare vară numeroase evenimente, concerte, spectacole de teatru, festivaluri și chiar seri de dans la discotecile, cluburile și puburile din stațiuni, cu muzică pentru toate gusturile și vârstele. Cu atât mai mult, dacă simți nevoia de o pauză de la plajă, atunci îți vei putea încânta ochii cu variate obiective turistice, situri arheologice, muzee, construcții moderne și peisaje naturale sublime!

20 cele mai frumoase plaje de pe litoral

 

Cele mai frumoase plaje din Mamaia

Mamaia este una dintre cele mai populare și îndrăgite stațiuni de pe litoralul românesc de către turiștii de toate vârstele. Alături de plajele incredibile, vei găsi complexuri hoteliere pentru orice buget, obiective atractive, viață de noapte, parc de distracție și numeroase magazine cu suveniruri! Iată astfel cele mai frumoase plaje din stațiunea Mamaia!

Casa di Peroni by Cafe del Mar

Casa di Peroni by Cafe del Mar este una dintre cele mai stilate, elegante și luxoase plaje de pe litoralul românesc. Întreaga zonă este amenajată cu obiecte și decorațiuni de design italian, prețurile sunt mai piperate atât la mâncare, dar și pentru închirierea șezlongului sau a patului cu baldachin. Seara, întreaga plajă Cafe Del Mar se transformă într-un club plin de viață!

Fratelli Beach

O altă plajă elegantă și plină de dichis, Fratelli Beach este de asemenea amenajată în stil italian, cu baruri și cafenele care mai de care, cu șezlonguri din stinghii albe din lemn, brunches, cu zone pentru masaj și furgonete de unde îți poți achiziționa popcorn, porumb, clătite sau înghețată.

Aroa Beach

Aroa Beach este un paradis verde la malul Mării Negre! Aici vei întâlni foarte mulți palmieri, servicii de lux, distracție, plajă aurie cu nisip fin și voie bună! Dacă vrei un frappe delicios, atunci îl poți savura la terasă, pe perne confortabile și pufoase!

Cele mai frumoase plaje din Neptun-Olimp


Stațiunile Neptun și Olimp sunt cunoscute pentru liniștea terapeutică de care te poți bucura în fiecare moment al zilei sau al nopții. Vei fi doar tu cu sunetul mării, cu nisipul fin și cu o stare confortabilă de bine, alături de cei dragi. Descoperă cele mai frumoase plaje ale locului!

Plaja „La Steaguri”

Plaja principală din Neptun, cunoscută și ca plaja „La Steaguri” este acoperită de nisip fin, cu intrare lină în mare, apă curată și numeroase posibilități de agrement și variate servicii: jocuri, activități, masaj, bar.

Pentru iubitorii de sport, plaja „La Steaguri” oferă sporturi nautice, precum jet-sky, windsurfing, wakeboarding, banană și alte activități acvatice. Este un loc atât pentru copii, cât și pentru adulți!

Plaja Olimp


Plaja Olimp este ușor de găsit, se află în apropierea complexului unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Plaja are forma unui golf și este amenajată cu șezlonguri și umbreluțe.

Cele mai frumoase plaje din Constanța


O vacanță alături de cei dragi în Constanța îți va oferi foarte multe beneficii. Alături de plaje cu facilități variate, vei descoperi unele dintre cele mai importante obiective turistice, peisaje naturale, cafenele, restaurante și viață de noapte! Astfel, iată cele mai îndrăgite plaje ale orașului Constanța!

Plaja Modern


Plaja Modern este una dintre cele mai cunoscute plaje din Constanța, fiind și foarte bine amenajată și întreținută. Te vei bucura de nisip fin, intrare lină în apă, servicii de salvamar, spații de agrement și terenuri de fotbal și volei. Pentru a ajunge pe plajă va trebui să cobori mai multe trepte, însă priveliștea de sus este incredibilă, mai ales dacă vrei să prinzi răsăritul!

Trei Papuci


O plajă cu un nume caraghios care dă popularitate locului, Trei Papuci este o zonă mai sălbatică, cu pietre și nisip grunjos. Cu toate acestea, dacă îți dorești un loc ferit de lume, atunci aceasta este plaja ideală pentru tine!

Plaja Tataia


Plaja Tataia a fost denumită așa în perioada interbelică, fiind des frecventată de constănțeni sau de turiștii care nu își permiteau un sejur în Mamaia. În prezent, este o plajă retrasă, cu nisip fin și priveliști încântătoare, ideală pentru persoanele care vor să stea pe prosop. Se află în spatele Universității Ovidius din Constanța.

Plaja Venus


Plaja Venus se află la 40 de minute depărtare de Constanța și este recunoscută datorită golfurilor, specifice țărmului de sud al litoralului românesc. Cele 3 golfuri se întind până în apropierea stațiunii Saturn. Alături de plajele inedite, turiștii vin în Venus pentru ape minerale sulfuroase, dușuri terapeutice, delicii culinare, relaxare, intimitate și voie bună.

Plaja Jupiter


Jupiter oferă o plajă exotică, ideală pentru turiștii din toate colțurile lumii. Plaja este de dimensiuni reduse, însă este unică datorită golfurilor pitorești care formează un țărm inedit. În zona digurilor plaja este mai lată, iar la golfuri este mai îngustă. Jupiter dispune de șezlonguri, umbrele, baruri pe plajă și nisip fin. 

Plaja Cap Aurora


Plaja Cap Aurora este formată din mai multe golfuri, cu ape line și fără valuri, fiind acoperită de nisip auriu și fin. Aici vei putea închiria echipament pentru scufundări și snorkeling, dar și să te bucuri de alte obiective și atracții turistice, precum teatru de vară în aer liber și discotecă.

Cele mai frumoase plaje din Mangalia


Plaja Mangalia


Plaja din Mangalia găzduiește anual foarte mulți turiști, atât din România, dar și din afara țării. Este un loc cozy, cu șezlonguri confortabile, servicii de salvamar, terase si spațiu pentru sport. Vei avea un sejur incredibil alături de familie, partener/ parteneră sau grupul de prieteni!

Plaja Copiilor


Mangalia are o plajă special amenajată pentru cei mici, dar și pentru părinții acestora. Se află în apropierea falezei orașului și este ideală pentru copii. Plaja este ferită de valuri deoarece zona este înconjurată de nisip, țărm și diguri, iar intrarea în apă se face lin. 

Plaja 2 Mai


Puțin mai departe de atracțiile principale ale Mangaliei, plaja 2 Mai oferă servicii de camping, dar și spații de cazare pentru orice buget. Cumpărăturile pot fi făcute în Mangalia, iar în centru și pe plajă vei găsi câteva terase pentru un mic dejun copios, prânz variat sau o cină elegantă. 

Plaja Vama Veche


Plaja Vama Veche se află la câțiva kilometri de Mangalia, fiind un spațiu în continuă schimbare și modernizare. Vei găsi aici atât hoteluri de lux, dar și zone de camping. Intrarea în apă se face abrupt, iar fundul acesteia este acoperit de pietriș. Vama Veche este o plajă nonconformistă.

Cele mai frumoase plaje izolate


Alături de cele mai populare și îndrăgite plaje pentru turiști, cu nisipuri fine, șezlonguri cu umbreluțe, baruri și alte facilități, litoralul românesc găzduiește plaje izolate și sălbatice. Acestea fac curioși foarte mulți oameni care vor să petreacă măcar o zi din sejurul lor pe aceste plaje. Dacă îți dorești o experiență aparte, intimă și departe de atracțiile orașului, atunci vizitează:

Plajele Corbu și Vadu


Zone retrase, sălbatice și fără intervenția omului, plajele Corbu și Vadu sunt ideale dacă vrei să te bucuri de un peisaj natural, diferit și foarte liniștitor. În zonă nu se află baruri sau restaurante, așa că va trebui să cumperi apă și mâncare din orașele sau stațiunile mai mari, din apropiere.

Plaja Tuzla


Plaja Tuzla este o zonă micuță la țărmul Mării Negre, o plajă înconjurată de o câmpie de maci și de un far. Apa este de o culoare turcoaz, nemaiîntâlnită la alte plaje ale litoralului românesc. Are un farmec aparte și este ferită de aglomerație.

Plaja Agigea


Mai puțin frecventată de turiști, plaja Agigea se află la granița între modern și sălbatic. Ai acces la cherhanale cu delicatese renumite, însă apa mării are fundul pietros și se găsesc numeroase plante și buruieni la marginea plajei. Agigea este o destinație ideală pentru o excursie de weekend, atunci când celelalte plaje sunt aglomerate.

Plaja Perișor


Situată la granița dintre Delta Dunării și Marea Neagră, în județul Tulcea, plaja Perișor este un loc ferit de ochii mulțimii, cu apă cristalină, numeroase specii de păsări, liniște și natură. Plaja nu este mare, însă are multe de oferit!

Plaja 23 August


O plajă neglijată de foarte mulți turiști care se îndreaptă grăbiți către Vama Veche este 23 August, un loc incredibil de frumos și liniștit. Poți campa și face grătar pe plajă, iar dacă vrei pește proaspăt, poți cumpăra direct de la pescarii din zonă! Drumul către țărm se face pe un drum pietruit, iar dacă vrei să stai mai multe ore va trebui să iei cu tine apă și mâncare deoarece nu există restaurante în zonă.

Cum să alegi plaja potrivită pentru tine

 

Litoralul românesc are foarte multe plaje care oferă clipe de bucurie pentru toți turiștii, indiferent de vârstă, nevoi, gusturi și preferințe. Lista anterioară cuprinde doar 20 dintre cele mai cunoscute și îndrăgite plaje, însă în afară de acestea vei găsi și altele la fel de minunate, cu apă plăcută, cristalină, plaje întinse sau înguste, nisip fin sau grunjos, întocmai după cum îți dorești. Cu toate acestea, iată câteva recomandări de plaje pentru nevoile tale!

Plaje recomandate pentru familiile cu copii


Familiile cu copii au nevoie de plaje cu nisipuri fine și cu intrare lină în apă, de spațiu în care cei mici să construiască castele de nisip sau chiar pentru a instala o piscină gonflabilă lângă prosop sau șezlong. Printre cele mai râvnite plaje sunt: plajele din Mamaia, Cap Aurora, Eforie Nord, Venus sau plaja pentru copii din Mangalia.

Pentru o vacanță de vis cu toată familia pe litoralul românesc, alege hotelurile all-inclusive sau hotelurile situate foarte aproape de plajă:

  • Mera Resort, cu piscină, restaurant, loc de joacă pentru copii, terapii welness, facilități SPA, activități și plajă privată. 
  • Mera Onix - pentru voie bună, distracție pentru toată familia, seri tematice și priveliști incredibile.
  • Mera Brise - pentru adierea și briza mării ce poate fi resimțită chiar de pe balconul camerei tale.

Plaje recomandate pentru cupluri


Un sejur în doi are nevoie de momente de intimitate și romantism pentru ca fiecare zi să se simtă ca în paradis! Descoperă stațiunile cu terase și restaurante ce oferă momente aparte pentru cupluri, cu obiective turistice deosebite, resorturi hoteliere all-inclusive și plaje puțin aglomerate și ferite de ochii lumii, precum: Olimp, Corbu și Vadu, Venus, Jupiter, plajele din Constanța, Vama Veche, 2 Mai, 23 August.

Plaje recomandate pentru amatorii de distracție


Pentru amatorii de distracție, sporturi acvatice, aventură, peripeții și viață de noapte, există plajele: din Mamaia, Costinești, Vama Veche, Neptun, Cap Aurora etc., unde poți încerca activități maritime precum: parasailing, stand-up paddle, schi nautic, windsurfing, banana, yachting, scuba diving sau snorkeling.

Litoralul românesc este plin de plaje superbe, populare sau sălbatice, liniștite sau pline de activități, cu briză caldă, peisaje spectaculoase și loc pentru toată lumea! Vizitează cele mai frumoase plaje ale României alături de toți cei dragi și simte-te incredibil în sejurul tău!

Articole similare
r