Mera Hotels

Activități pentru copii: jocuri și idei pentru acasă

arrowÎnapoi la Blog
0 Reacții
Rezervă
x
Informații personale
Acord de confidențialitate
Trimite
x
x

Rezervă-ți vacanța în 2 pași simpli

Pasul 1

Completeaza

formularul de mai sus.
Pasul 2

Vei fi contactat

de catre unul dintre reprezentanții nostri în cel mai scurt timp.

Suntem în miezul iernii, dar gândul ne este la sezonul estival. Dacă și tu abia aștepți vacanța all inclusive la Mera Hotels, este momentul prielnic să vezi ofertele pentru litoral 2021. Rezervă acum cazarea la mare de care se bucură întreaga familie! Vei găsi câte ceva pentru fiecare: activități pentru copii, divertisment pentru toate vârstele, plaje și piscine, meniuri variate, cazare în Venus și Cap Aurora de neuitat.

Sezonul rece poate fi unul anost pentru cei mai mulți dintre noi, dar în special pentru copiii care nu mai interacționează fizic cu toți colegii de grădiniță sau școală. Avem câteva idei pentru stimularea imaginației copiilor și părinților, deopotrivă. Inspiră-te din propunerile noastre de activități distractive, acasă, în familie! 
 

Activități pentru copiii între trei și cinci ani

Pandemia și frigul iernii ne țin mai mult în casă. Pentru ca timpul să nu fie pierdut, părinții pot practica o serie de activități cu copiii lor, în funcție de vârsta celor mici. 

Lucrul manual stimulează capacitatea copilului de a crea și îi consumă energia. 

  • Împreună, puteți crea brățări din hârtie creponată colorată. Nu este nevoie decât de hârtie creponată, foarfece și un pic de lipici. Pentru un extra efect, puteți lipi de hârtie și o scoică luată de la mare în vacanțele trecute.
  • Puteți crea meduze din hârtie. Luați o farfurie de unică folosință în care să lipiți fâșii lungi din hârtie colorată. Farfuria poate fi și pictată cu vopsea fosforescentă. Efectul spectaculos va fi garantat!
  • Faceți baloane de săpun. Aveți nevoie de un pic de săpun lichid, apă și un pai. Combinați lichidele într-un pahar și suflați baloanele prin pai. 

Pregătirea, din timp, pentru școală poate fi o activitate pentru copii foarte utilă.

  • Copiii mici absorb informația foarte repede. Învață-i alfabetul într-un mod distractiv (ex: cu nume de animale). Vor reuși, în câteva zile, să îl înțeleagă și să îl memoreze de la A la Z. În curând, vor putea  învăța să citească singuri poveștile lor preferate.  
  • Compuneți poezii împreună despre subiectele voastre preferate.

Toate aceste activități îi vor ține pe cei mici ocupați și binedispuși.
 

Activități pentru copiii între cinci și șapte ani 

De la o vârstă încolo, cei mici au nevoie de și mai multă atenție și joacă. Mera Hotels vă propune următoarele activități pentru copiii între cinci și șapte ani:

  • Joaca de-a picnicul. Pentru că vă este dor de vremea frumoasă, de mare și de lenevit la soare, dar afară este frig, puteți improviza un picnic în casă. Luați pătura de picnic și așezați-o pe jos, în sufragerie sau dormitor. Aduceți un platou cu sandvișuri și fructe. Puneți-vă ochelarii de soare la ochi și savurați masa de picnic de parcă ați fi pe plajă sau la iarbă verde! Nu uitați să faceți poze care să vă rămână amintire.
     
  • ȚOMAPANT. Pentru acest joc aveți nevoie de câte o coală de hârtie și creion. Pe coală se desenează un tabel, cu literele ȚOMAPANT trecute în antet. Primul jucător va anunța că începe să spună, în gând, alfabetul, iar ceilalți jucători vor exclama ”stop!” la un moment dat. Litera până la care primul jucător ”a ajuns” cu gândul va fi litera rundei. Fiecare jucător va nota, în tabelul său, câte un nume de țară, oraș, munte, apă, plantă, animal, nume propriu care începe cu litera rundei. T-ul din ȚOMAPANT este caseta unde se notează totalul punctelor obținute într-o rundă. Se acordă câte un punct pentru fiecare răspuns corect, dar numai o jumătate de punct dacă doi sau mai mulți jucători au același răspuns.  Acest joc este educativ și distractiv în același timp!

Sperăm că v-au plăcut sugestiile noastre și vă urăm multă distracție împreună! Abia așteptăm să ne reîntâlnim la vară cu personajele voastre preferate și activități surpriză pregătite cu drag de echipele noastre de animatori!

 

Articole similare
r