Mera Hotels

Siguranța în concediu: cum să ai grijă de bunurile tale?

arrowÎnapoi la Blog
0 Reacții
Rezervă
x
Informații personale
Acord de confidențialitate
Trimite
x
x

Rezervă-ți vacanța în 2 pași simpli

Pasul 1

Completeaza

formularul de mai sus.
Pasul 2

Vei fi contactat

de catre unul dintre reprezentanții nostri în cel mai scurt timp.

Atunci când îți planifici o vacanță la mare, vrei să te bucuri de zile cât mai frumoase, lipsite de griji sau de evenimente neplăcute. Pentru ca totul să decurgă așa cum îți dorești, este important să ai în vedere și siguranța bunurilor tale. Pe plajă sau la hotel, există modalități simple de a te asigura că obiectele tale personale sunt protejate.

Pentru a-ți veni în ajutor, am pregătit câteva sfaturi și trucuri utile! Descoperă câteva măsuri simple de precauție, care te vor ajuta să te bucuri de o vacanță plină de relaxare și distracție, fără griji suplimentare!

 

Măsuri de siguranță la plajă

Masuri de siguranta la plaja

Fie că mergi la plajă pentru o zi sau ți-ai planificat o vacanță prelungită pe malul mării, o abordare responsabilă te va ajuta să eviți riscurile și să te bucuri de o experiență de neuitat. Iată ce poți face:

  • Nu lăsa obiecte de valoare, precum telefoane sau bijuterii, expuse sau nesupravegheate pe plajă. În cazul în care vrei să te răcorești în mare, ia cu tine doar strictul necesar și păstrează-ți restul bunurilor într-un loc sigur. Atunci când alegi să faci o plimbare pe plajă, ține obiectele valoroase în rucsac sau în buzunare și evită spațiile foarte aglomerate;
  • Fii atent la persoanele necunoscute care se apropie prea mult de șezlongul sau prosopul tău. Fii întotdeauna vigilent, iar dacă ești în vacanță cu prietenii, asigură-te că unul dintre voi rămâne întotdeauna în apropierea bunurilor pentru a le supraveghea. Pentru un grad sporit de siguranță, alege o unitate de cazare cu plajă privată, precum Mera Resort. Astfel, vei avea la dispoziție un spațiu bine organizat, în care poți evita aglomerația și poți reduce riscul unor evenimente neplăcute;
  • Dacă ai închiriat o cameră de hotel, lasă cheia la recepție atunci când pleci la plajă, astfel încât să nu o pierzi pe parcursul zilei;
  • Nu ține sume mari de bani cash asupra ta. În schimb, folosește cardurile de credit sau de debit pentru a plăti în siguranță. Dacă totuși ai nevoie de bani cash, retrage doar suma necesară și asigură-te că o păstrezi într-un loc sigur.

 

Sfaturi dacă mergi cu mașina în vacanță

La mare cu masina

Dacă ai ales să-ți petreci vacanța pe litoralul românesc și să călătorești cu mașina personală, trebuie să te gândești și la siguranța vehiculului tău. Așadar:

  • Închiriază un loc de parcare într-o zonă sigură sau alege o unitate de cazare cu parcare proprie, cum sunt locațiile Mera Hotels. Astfel, vei putea avea încredere că mașina ta este într-un loc securizat pe durata șederii tale;
  • Dacă intenționezi să faci opriri pe parcursul călătoriei, parchează-ți mașina în locuri bine iluminate și frecventate de mai multe persoane. Evită zonele izolate și întunecate care pot crește riscul de furt sau accidente. De asemenea, ia în considerare achiziționarea unui sistem de securitate pentru mașină, precum un dispozitiv de alarmă. Nu lăsa cheile în contact când cobori, chiar și pentru o scurtă perioadă;
  • Asigură-te că închizi și blochezi mașina în mod corespunzător atunci când o parchezi. Verifică dacă ai închis toate ușile și geamurile. Pe durata drumului depozitează bagajul pentru mare în portbagaj,într-un mod organizat, și folosește un sistem de prindere pentru a-l așeza astfel încât să previi deplasarea acestuia și totodată să sporești nivelul de siguranță;
  • Evită să lași bunurile de valoare la vedere în mașină. Dacă ai la tine laptopuri, telefoane mobile, poșete sau alte obiecte de valoare, pune-le în portbagaj sau acoperă-le cu o pătură, astfel încât să nu atragă atenția persoanelor din exterior.

 

Măsuri de siguranță pentru bunurile lăsate în cameră

Atunci când mergi în vacanță, trebuie să ai la tine documente importante sau anumite obiecte de valoare. Pentru a te asigura că acestea sunt păstrate în siguranță pe toată durata șederii, alege un hotel sau un resort de încredere, cu o reputație solidă în ceea ce privește securitatea. Caută recenzii și informații despre măsurile de securitate pe care le implementează unitatea de cazare înainte de a face rezervarea, mai ales dacă pleci în concediu alături de cei mici și ai nevoie de un grad de siguranță cât mai înalt.

Poate fi util să întrebi direct la hotel despre măsurile de securitate de care dispune locația. Acestea pot include sisteme de supraveghere video în zonele comune și pe coridoare sau acces cu cardul în cameră. Cu cât hotelul oferă mai multe măsuri de securitate, cu atât mai bine pentru bunurile tale!

De preferat, alege o cameră echipată cu seif, precum cele de la Mera Brise Mangalia, Mera Resort Venus sau Mera Onix Cap Aurora! Verifică dacă seiful funcționează corect și este suficient de mare pentru a depozita documentele și obiectele tale de valoare. Înainte de a părăsi camera, asigură-te că seiful este bine închis și că ai setat un cod de acces sigur, dar pe care ți-l vei aminti cu ușurință.

În concluzie, dacă vrei să te bucuri de o vacanță de vis, în deplină siguranță, te invităm în locațiile moderne Mera Hotels. Îți punem la dispoziție camere confortabile și facilități avantajoase, precum parcare privată, card de acces și asistență oricând ai nevoie! 

Articole similare
r