Mera Hotels

Pădurea Comorova: singura pădure de pe litoralul românesc!

arrowÎnapoi la Blog
5 Reacții
Rezervă
x
Informații personale
Acord de confidențialitate
Trimite
x
x

Rezervă-ți vacanța în 2 pași simpli

Pasul 1

Completeaza

formularul de mai sus.
Pasul 2

Vei fi contactat

de catre unul dintre reprezentanții nostri în cel mai scurt timp.

Litoralul românesc este renumit pentru plajele sale însorite și apa spumoasă a Mării Negre. Ascunsă printre stațiunile estivale, se află, însă, și o comoară naturală unică, dar mai puțin cunoscută: pădurea Comorova. În cele ce urmează, te invităm să descoperi mai multe despre istoria fascinantă a acestei păduri, cum poți ajunge la ea și unde te poți caza în apropiere. Îți vom prezenta și câteva activități pe care le poți face în această rezervație naturală, fie că ești în căutarea relaxării, a aventurii sau a reconectării cu mediul înconjurător!

Istoria pădurii Comorova

Mera Hotels

Pădurea Comorova este o adevărată oază verde situată pe litoralul românesc, a cărei istorie fascinantă începe la sfârșitul secolului al XIX-lea. În acea perioadă, la inițiativa Academiei Române și cu sprijinul Casei Regale, s-a plantat o perdea forestieră pentru a atenua fenomenul de deșertificare din Dobrogea. Sub patronajul Regelui Carol I, silvicultorii au depus eforturi timp de 20 de ani (1890-1910) pentru a crea această pădure în mod artificial. În condițiile climatice dificile ale zonei, realizarea a fost una remarcabilă. Inițial, Pădurea Comorova se întindea pe o zonă foarte extinsă, acoperind la început o suprafață de 855 de hectare.

De-a lungul timpului, pădurea a jucat un rol foarte important în protejarea mediului, oferind beneficii climatice, recreative și servind ca spațiu de cercetare științifică în silvicultură. Zona cuprindea inițial o varietate de arbori, precum stejari brumării pitici, cedri, salcii, chiparoși și pini, însă a fost apoi îmbogățită cu mesteceni, plopi și tei. Astfel, s-a creat un habitat bogat și valoros pentru numeroase specii de plante și animale. Cu toate acestea, istoria pădurii a fost marcată și de momente dificile. O parte semnificativă din terenul aferent a fost defrișată în anii '70 pentru a face loc construcției unor vile de protocol și a câtorva stațiuni de pe litoralul românesc.

Astăzi, din cele 855 de hectare inițiale, pădurea Comorova a rămas cu o suprafață de aproximativ 395 de hectare, declarată rezervație naturală și parc dendrologic. Deși amenințată de defrișări ilegale și dorințele unor persoane private de a realiza construcții comerciale, pădurea Comorova rămâne o oază verde protejată din punct de vedere legal și un loc de recreere apreciat de localnici și turiști. Eforturile de conservare și valorificare a zonei continuă, cu scopul de a proteja această comoară naturală declarată ultima pădure de pe litoralul românesc!

Vizitarea pădurii Comorova: transport și cazare în apropiere

Vizitarea acestei zone poate fi o experiență minunată, iar accesul în rezervația naturală este destul de facil. Spre exemplu, dacă alegi să călătorești cu mașina, distanța dintre București și pădurea Comorova este de aproximativ 250 km, așadar vei putea ajunge la locație în mai puțin de 3 ore. Totuși, pentru a explora la maxim frumusețea naturală a zonei, dar și a litoralului românesc, poți include această vizită în cadrul unei vacanțe la mare.

Alege să te cazezi într-una dintre stațiunile din apropiere, cum ar fi Venus, Cap Aurora sau Mangalia, și bucură-te de un sejur complet, cu relaxare la plajă, înot în mare, facilități all inclusive și vizitarea celor mai importante atracții turistice de pe litoral. În ceea ce privește cazarea, poți opta cu încredere pentru hotelul Mera Onix din Cap Aurora, situat la mai puțin de 5 km de pădure. De aici, vei face aproximativ 8 minute cu mașina până la pădure și te vei putea bucura de un confort sporit și numeroase facilități avantajoase, cum ar fi regim all inclusive, piscină infinity, club pentru copii și acces la plajă privată!

Camera de cazare, Mera Hotels

Dacă Venus este stațiunea ta preferată, poți opta pentru o vacanță all inclusive la Mera Resort, de asemenea situat la mai puțin de 5 kilometri de pădure. Aici, te așteaptă o diversitate de camere moderne, apartamente și vile, unde vei putea petrece un sejur memorabil! Ai acces, de asemenea, la restaurantele și barurile noastre, plajă privată și chiar un spa cu terapii wellness, masaj și diverse tratamente faciale și corporale, pentru o relaxare deplină. Te așteptăm tot anul și în Mangalia, la Mera Brise, locație situată la numai 9 kilometri de pădurea Comorova, distanță pe care o poți parcurge rapid cu mașina, în aproximativ 10 minute. În plus, în acest mic oraș poți vizita și alte atracții turistice captivante, precum Portul Turistic, Geamia Esmahan Sultan, Muzeul de Arheologie Callatis, Muzeul Marinei sau Herghelia Mangalia!

Ce poți face în această rezervație naturală?

Plimbare cu bicicletele in padure

Pădurea Comorova te invită să descoperi natura într-un mod unic, oferind o gamă variată de activități pentru toate gusturile. Fie că ești în căutarea relaxării, a unei doze de adrenalină sau a unui moment de liniște și introspecție, zona are, cu siguranță, ceva de oferit pentru tine și familia ta. Iată ce poți încerca:

  • drumeții și ciclism - pornește într-o aventură prin inima pădurii, unde vei descoperi copaci seculari și o vegetație luxuriantă. Zona este perfectă pentru o plimbare în familie sau pentru cei pasionați de drumeții montane. Iar dacă îți place să explorezi natura pe două roți, poți face asta în timp ce te bucuri de aerul curat și de priveliștile pitorești;
  • yoga și meditație - atmosfera liniștită a pădurii este ideală pentru a practica yoga sau pentru o sesiune de meditație. Găsește un loc retras, sub umbra copacilor, și lasă-te purtat de sunetele naturii pentru a-ți găsi liniștea interioară. Pădurea Comorova este un habitat bogat pentru o varietate de specii de plante și animale, așadar vei putea observa păsări, fluturi multicolori și multe altele;
  • citit și pictură - dacă preferi să te relaxezi cu o carte bună sau să-ți explorezi latura artistică, pădurea Comorova este locația perfectă. Găsește-ți un loc în mijlocul naturii, inspiră aerul curat și lasă-ți imaginația să zburde;

activitati-recreative-in-padure-pictura

Indiferent de activitățile la care alegi să iei parte în pădurea Comorova, liniștea și frumusețea naturii, te vor ajuta, cu siguranță, să te deconectezi de agitația orașului și să te bucuri de un sejur de neuitat la mare!

Așadar, pădurea Comorova, singura de pe litoralul românesc, este o destinație fascinantă, plină de istorie și frumusețe naturală. Indiferent dacă ești pasionat de natură, istorie sau pur și simplu în căutarea unei experiențe diferite, această rezervație naturală are multe de oferit. Alege să o descoperi și tu în următorul concediu pe litoral! Mera Hotels îți vine în ajutor cu opțiuni de cazare și facilități moderne, pentru ca vacanța ta să fie una memorabilă. Te așteptăm cu drag!

Articole similare
r