Mera Hotels

Cum poți utiliza voucherele de vacanță nefolosite

arrowÎnapoi la Blog
0 Reacții
Rezervă
x
Informații personale
Acord de confidențialitate
Trimite
x
x

Rezervă-ți vacanța în 2 pași simpli

Pasul 1

Completeaza

formularul de mai sus.
Pasul 2

Vei fi contactat

de catre unul dintre reprezentanții nostri în cel mai scurt timp.

Cei mai mulți angajați doresc să lucreze într-un mediu prietenos, care să le pună în valoare atât munca lor cotidiană, cât și studiile și personalitatea. Așadar, alături de un salariu atractiv, viitorii angajați doresc anumite bonusuri de performanță, abonamente gratuite sau reduse la cluburi, biblioteci, săli de fitness etc., alături de prime de concediu sau vouchere de vacanță!

Află din articolul Mera Hotels ce sunt voucherele de vacanță, unde pot fi acestea utilizate, cum le folosești pe cele neutilizate până acum și care se apropie de termenul limită de valabilitate și care sunt beneficiile pe care ți le oferim datorită tichetelor de vacanță!

Ce sunt voucherele de vacanță?

Voucherele de vacanță

Voucherele de vacanță sunt oferite de angajatori personalului, în domeniul privat sau în cel public, pentru ca salariații să se bucure la maximum de zilele lor de concediu. Un astfel de beneficiu este, cu siguranță, foarte apreciat de către majoritatea angajaților și îi face să se simtă valorizați la locul de muncă.

Tichetele de vacanță pot fi fizice sau electronice, însă, indiferent de forma acestora, ele sunt nominale și netransmisibile; de asemenea, trebuie să reții și că este interzisă comercializarea lor către alte persoane. Există un prag minim și maxim al valorii regăsite pe voucherele de vacanță. Așadar, conform legii: „suma maximă pe care o poți primi sub forma tichetelor de vacanță este de șase salarii minime brute, raportat la valoarea salariului minim brut din prezent.” 

În 2022 există doar tichete de vacanță emise electronic, iar suma totală a acestora este de 1.450 de lei - în domeniul public. În mediul privat se ține cont de pragurile minime și maxime alocate de fiecare firmă. Pe unele tichete vei găsi o sumă de multiplu de 10, fără să depășească valoarea maximă de 100 de lei. Mai mult, ține minte că în anul în care beneficiezi de aceste tichete, nu vei primi și primă de vacanță. 

Voucherele de vacanță primite la începutul anului curent au o valabilitate de 12 luni, spre deosebire de anii anteriori în care termenul limită a fost mărit din cauza evenimentelor de forță majoră, respectiv pandemia COVID-19. Statul va oferi în mod recurent aceste tichete până în 2026 inclusiv. Cu toate acestea, important de reținut este că nu toți angajații beneficiază de acest bonus.

Ce trebuie să știi despre voucherele de vacanță?

  • Tichetele de vacanță sunt folosite exclusiv pentru pachetele turistice: sejururi, rezervări la unități de cazare, transport, participarea la evenimente și mese festive, doar în cazul în care se realizează o rezervare de cel puțin o noapte la o unitate care acceptă o astfel de compensație. 
  • Nu toate unitățile de primire acceptă tichetele de vacanță. Informează-te întotdeauna înainte de a face rezervarea, fie direct la unitatea respectivă, fie prin intermediul unei agenții.
  • Voucherele de vacanță nu pot fi schimbate în bani, ci doar folosite ca atare.
  • Nu se oferă rest de bani în cazul în care nu s-au folosit toate voucherele de vacanță.
  • Voucherele de vacanță pot fi folosite doar pe teritoriul României.

Cum poți utiliza voucherele de vacanță nefolosite?

Voucherele de vacanță pot fi utilizate chiar și pentru sejururi programate după termenul limită de valabilitate, doar în condițiile în care beneficiarul a achitat rezervarea la hotel înainte ca acestea să expire. De exemplu, dacă tichetul expiră în data de 31.12.2022, persoana care dorește să-l folosească trebuie să rezerve sejurul până la această dată, chiar dacă sejurul propriu-zis va fi de abia în vara sau toamna anului 2023.

Achită vacanța în avans și profită de voucherele nefolosite chiar dacă nu ai posibilitatea de a pleca în concediu în viitorul apropiat! Datorită acestor rezervări îți va fi mai ușor să-ți planifici zilele libere de la anul și chiar să te gândești la toate obiectivele turistice pe care vrei să le vizitezi! 

Nu trebuie să-ți faci griji de măriri de preț deoarece pachetele de servicii turistice achitate prin aceste vouchere de vacanță nu pot avea prețuri diferențiate față de cele cumpărate cu fonduri proprii. Ba chiar, prin rezervarea vacanței în regim early booking, cu siguranță, te vei bucura de un preț mult mai bun!

Locuri în care poți folosi voucherele de vacanță 

Hotel Booking

Voucherele de vacanță nu se limitează la acoperirea costurilor de cazare, deși aceasta este una dintre cerințele obligatorii. Cu ajutorul acestora angajații pot achita chiar și costurile de transport și anumite facilități de agrement și tratament balnear. Așadar, un loc ideal de petrecut vacanța alături de cei dragi este litoralul românesc! 

Vei descoperi aici hoteluri all inclusive și de lux ce îți pun la dispoziție o gamă extinsă de servicii. În stațiunile din sudul litoralului poți avea parte și de tratamente balneare perfecte pentru relaxare și sănătate! Iată, așadar, unde poți folosi voucherele de vacanță pe litoralul românesc. 
Și nu uita: Rezervă-ți locul până la finalul termenului de valabilitate al voucherelor, chiar dacă sejurul tău depășește data respectivă, și bucură-te în același timp de oferte personalizate de preț!

Mera Onix - Cap Aurora

Mera Onix - Cap Aurora

Cap Aurora, stațiunea pe care ți-o recomandăm dacă vrei liniște, intimitate și o priveliște spectaculoasă. Mai mult, pentru ca experiența ta să fie completă, rezervă o cameră la Mera Onix, un hotel all-inclusive de 4 stele care acceptă, bineînțeles, voucherele de vacanță, oferindu-ți totodată și unele dintre cele mai atractive oferte de preț pentru rezervările efectuate direct pe site-ul www.merahotels.ro! Aici vei descoperi piscine pentru cei mici și mari, beach bar, Kids Club, Kids Park, restaurant și terasă cu vedere la mare, camere moderne și numeroase alte facilități perfecte pentru tine și cei dragi!

Mera Resort - Venus 

Mera Resort - Venus

La Venus, nu te saturi de distracție, de apa cristalină și de plaja cu nisip fin. Este o stațiune potrivită pentru toate vârstele, gata să-ți ofere tot ceea ce ai nevoie pentru o vacanță reușită! Adu un plus de confort, relaxare și divertisment în sejur și cazează-te la Mera Resort, o unitate de cazare all inclusive specială, ospitalieră și pregătită să te încânte cu bufet suedez, camere la înălțime sau la vile, centru SPA&Wellness, Kids Club, piscine și plajă privată!

Mera Brise - Mangalia

MERA BRISE - MANGALIA

Orașul-port Mangalia găzduiește în fiecare an foarte mulți turiști, angajați și angajatori. Toți se bucură aici de un sejur irezistibil, ce poate fi achitat și cu ajutorul tichetelor de vacanță. Dacă îți dorești să vizitezi această destinație deosebită, care îmbină inedit pitorescul cu modernul, atunci rezervă o cameră cu vedere spre mare la Mera Brise, un hotel de 4 stele, localizat chiar în apropierea plajei! Unitatea de cazare te încântă tot anul cu meniu à la carte, sală de fitness, sală de evenimente business și sociale, ospitalitate, curățenie, parcare și seri cu muzică live!

Tichetele de vacanță îți oferă o plajă extinsă de oportunități de cazare și nu numai. Plus că vei putea face economii fiindcă le poți folosi atât pentru ședere și masă, cât și pentru pachete turistice etc. Nu în ultimul rând, tichetele de vacanță sunt valabile timp de un an, putând fi folosite chiar și după încetarea acestei perioade, dacă rezervarea a fost efectuată și achitată în avans! Așa că nu mai sta pe gânduri! Alege camera de hotel preferată și destinația mult așteptată!

Voucherele de vacanță îți oferă un beneficiu și un motiv în plus pentru a te bucura de fiecare moment al concediilor și zilelor tale libere, așa că profită de acestea și petrece clipe de neuitat alături de cei dragi!

Dacă termenul limită de valabilitate se apropie de final, profită de sărbătorile și zilele libere legale și rezervă un weekend prelungit pentru o escapadă pe cinste la țărmul mării, la munte sau în altă destinație din România!

Articole similare
r